Before your very eyes

Με υπόκρουση δυνατή ροκ μουσική, επτά παιδιά - ηθοποιοί παίζουν το μέλλον τους και το φιλοσοφούν στο Before your very eyes, μια παράσταση που ανεβαίνει απόψε στις 8.30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107-109. Είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 12 ετών.

Παιδιά και έφηβοι ζουν σε fast-forward το μέλλον τους και το φιλοσοφούν, σε μια συναρπαστική παράσταση που απευθύνεται πρωτίστως σε ενηλίκους. Πώς θα ήταν το Big Brother
αν το σκηνοθετούσε ο Andy Warhol; Κάπως σαν το Before Your Very Eyes: μια ομάδα παιδιών, ηλικίας 11-17 ετών, σε ένα γυάλινο δωμάτιο ζει σε fastforward το μέλλον της. Μια φωνή από τα μεγάφωνα δίνει οδηγίες ενηλικίωσης στους ανήλικους πρωταγωνιστές, ενώ τα βίντεο που προβάλλονται με παλαιότερες συνεντεύξεις τους προκαλούν ένα «διάλογο» με τους εαυτούς τους ως παιδιά. «Οδεύουμε προς το θάνατο, ωστόσο τώρα ζούμε στο έπακρο» λέει κάποιος από τους νεαρούς περφόρμερ που «μεγαλώνουν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, αλλά και στα μάτια των ίδιων των παιδιών-πρωταγωνιστών, που τα βλέπουμε να φορούν μουστάκια και περούκες, να ανάβουν τσιγάρα και να πεθαίνουν ηρωικά.

Επτά παιδιά παίζουν τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο, χλευάζουν τη φθορά της νεότητας, φιλοσοφούν για το παρόν και το μέλλον, την αθωότητα και την ωριμότητα, τη μνήμη και τη λήθη, βιώνοντας μέσα στη σύμβαση του θεάτρου μια ολόκληρη ζωή.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια θεάτρου και χορού της Στέγης, Κάτια Αρφαρά μίλησε στην Μαρία Τιγκιρίδου.

Θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή.

Εισιτήρια από 15 ευρώ, μειωμένα από 10 και για ανέργους 5.
Keywords
Τυχαία Θέματα