Νέα συγκέντρωση το απόγευμα

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται για την εκκένωση της ΕΡΤ. Σε νέα συγκέντρωση στις 6μμ καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ στις 6.30μμ προγραμματίζεται συνάντηση φορέων και σωματείων στα Προπύλαια με θέμα τον προγραμματισμό και τη γενίκευση των κινητοποιήσεων σε όλους τους κλάδους.

Την ίδια ώρα, αίτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών να

επιτραπεί η είσοδος στους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και σε όσους εργαζόμενους έχουν προσωπικά αντικείμενα στο κτίριο της ΕΡΤ, αλλά και στην ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχει χρήματα εντός του κτιρίου, κατατέθηκε μέσω του νομικού τους εκπροσώπου.

Η αίτηση έγινε στη ΓΑΔΑ, καθώς έχει την ευθύνη από τη στιγμή που βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις στο ραδιομέγαρο.

Όπως μας είπε ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Δημήτρης Περπατάρης, «το επόμενο νομικό βήμα, αν δεν ανταποκριθεί η ΓΑΔΑ στο συγκεκριμένο αίτημα, εντός 24 ωρών, είναι να απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το ίδιο αίτημα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί και η στάση του σωματείου απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σε ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν απερίφραστα, τη «βίαιη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επιδρομή της αστυνομίας στο κτίριο της ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αντίδρασης στην αστυνομική επέμβαση στο ραδιομέγαρο τα ξημερώματα της Πέμπτης, οργανώθηκε χθες το απόγευμα στην Αγία Παρασκευή από φορείς και σωματεία. Μπροστά στην κεντρική πύλη του ραδιομεγάρου και με φόντο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι ετοίμασαν και εξέπεμψαν δελτίο ειδήσεων μέσω των διαδικτυακών ιστοτόπων ertopen.com. και thepressproject.gr.

Το πρωί, με τον ίδιο τρόπο, βγήκε στον αέρα και η πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ενώ ετοιμάζεται και για σήμερα το βράδυ, στις 9, η εκπομπή δελτίου ειδήσεων.

Αυτή την ώρα, στο ραδιομέγαρο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπάρχουν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπροστά στην κεντρική πύλη, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα.

Ελευθερία Κουμάντου

Keywords
Τυχαία Θέματα