Καθησυχαστικός για τις συντάξεις

Νέα μείωση των συντάξεων έθεσε η τρόικα, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα ευγενή ταμεία, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Πάντως ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

δεν διέψευσε τις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών προσθέτοντας «δεν μπορούν να συζητάνε μόνοι τους, έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση, πάνω στην οποία αντικρούουμε, με τεκμηρίωση των όσων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει».

Επιπλέον ψαλίδισμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ, που θα φτάνει ακόμη και το 20% στους κωδικούς δαπανών των διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών κλινικών, έχει ζητήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η τρόικα. Το πλέον δυσμενές σενάριο να κάνει λόγο για προϋπολογισμό που δεν θα ξεπερνά τα 4,7 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προς τα κάτω αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ

Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, την προσωρινή απασχόληση στο δημόσιο και τοόριο των ομαδικών απολύσεων.

Στο μεταξύ, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή με γνωμοδότηση της, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων οποιοδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει περαιτέρω παρεμβάσεις στις συντάξεις και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τονίζοντας ότι θα πλήξουν περαιτέρω το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστο της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα