Fitch για Ρουμανία

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επαναβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της Ρουμανίας στο "ΒΒΒ-" διατηρώντας την προοπτική (outlook) σταθερή, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Σε ανακοίνωση της Fitch τονίζεται ότι, βασική κινητήρια δύναμη της αξιολόγησης της Ρουμανίας είναι η μείωση των κινδύνων για την οικονομική ανάπτυξη, υπό

την προϋπόθεση της εφαρμογής μιας προσεκτικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους (σε τοπικό νόμισμα) επιβεβαιώθηκε στο "ΒΒΒ" επίσης με σταθερή προοπτική αξιολόγησης. Η αξιολόγηση του βραχυπρόθεσμου χρέους διατηρήθηκε στο "F3".

Για την αξιολόγηση της Ρουμανίας εξετάστηκαν παράγοντες όπως η σημαντική πρόοδος στη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για το 2013, η αναμενόμενη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, καθώς και η δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει την υλοποίηση των συμφωνιών που έχει συνάψει με διεθνείς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα