Αγωνία και θετικά μηνύματα για το PSI

Ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία χαρακτήρισε την ολοκλήρωση σήμερα στις 10μμ του PSI ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Βουλή. Νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε  στο Reuters ότι η διαδικασία των εγγραφών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικούς χρέους πάει καλά και ότι το ποσοστό συμμετοχής

είναι πολύ υψηλό. Θα ξεπεράσει το 75% η συμμετοχή  μετέδωσε το Reuters. Ο κ. Βενιζέλος ασκώντας την υστάτη πίεση σε ασφαλιστικά ταμεία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις διοικήσεις των ταμείων που για λόγους, όπως είπε, κομματικούς και συνδικαλιστικούς δεν μετέχουν στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Επιχείρησε να καθησυχάσει τους ομολογιούχους, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να τους διασφαλίσει. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης της κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, προσθέτοντας μάλιστα ότι έχουν ήδη διακανονιστεί ένα εκατομμύριο δάνεια.

Ο αντιπρόεδρος δέχτηκε σκληρή επίθεση από την Αριστερά για την τροπολογία που αυξάνει τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ προς τις Τράπεζες και απάντησε ότι αυτά τα χρήματα δεν είναι πραγματικά αλλά πρόκειται για μια νομοθετικού είδους παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα