Αίγυπτος: Νέα βία

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ότι 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε "εξέγερση".

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι δεκάδες υποστηρικτές της δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα ενώ πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με τον Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πάντως, ήταν 34 οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν όταν το πλήθος

των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Αχμεντ Αρεφ, "16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίσθηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά".

Η στρατιωτική αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον τόπο του συμβάντος.

Εν τω μεταξύ, η Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί σε "εξέγερση" εναντίον εκείνων "που θέλουν να κλέψουν" την επανάσταση με τα τανκς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.

Ο αιγύπτιος πολιτικός Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι δηλώνει με μήνυμά του στο Twitter ότι η χώρα έχει " επείγουσα ανάγκη" συμφιλίωσης και καταδικάζει κάθε μορφή βίας.

Ο ΕλΜπαραντέι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα σημερινά αιματηρά γεγονότα έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, κατά τα οποία σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημες πηγές και πηγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα