Άμεση διαλεύκανση για τις παράνομες συντάξεις ναυτικών

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, να διαλευκάνουν πλήρως και άμεσα την υπόθεση παροχής συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ, αντίστοιχα, που δεν τα δικαιούντο, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που είχε συγκεντρώσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και έχει ενημερωθεί και ο υπουργός, διαπιστώνονται τα εξής:

α) Η παροχή συντάξεων γήρατος σε ναυτικούς με

χρήση πλαστών πιστοποιητικών - εγγράφων βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας, σε πλοία που φέρουν σημαία Τρίτης Χώρας.

β) Η κατ' εξαίρεση χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων (επιδόματα πρόνοιας) σε δικαιούχους του ΝΑΤ με χρήση πλαστών ή νοθευμένων πιστοποιητικών υγείας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έχει αναθέσει, με σχετική παραγγελία του, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα και η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει συστήσει κλιμάκιο ειδικού ελέγχου για θέματα αρμοδιότητάς του, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα