Ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. Σημείο αιχμής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναδεικνύεται εκ νέου το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τους δανειστές μας ο αριθμός των αποχωρήσεων που έχει στείλει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης. Απαντώντας μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας

σε ερώτηση για το εάν θα λάβει μέρος στις διαβουλεύσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Όχι στις διαπραγματεύσεις, εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, σε ό,τι αφορά το χαράτσι, η τρόικα εξετάζει αν το κενό που προκύπτει από τη μεσοσταθμική μείωση καλύπτεται από τους τρόπους που έχει υποδείξει η ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να έχει απαντήσει και αρνητικά.

Ως προς το θέμα της συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, η τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργιες που θα προκύψουν.

«Δεν μπορούν να θέσουν βέτο στην σχετική διαδικασία αλλά είναι αυτοί που βάζουν τα χρήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση», πρόσθεσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα