Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μαζική προσέλευση -με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 15.000 συμμετέχοντες -στη αντιφασιστική διαδήλωση που είναι σε εξέλιξη στο σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Κερατσίνι του 34χρονου ράπερ με αντιφασιστική δράση, Παύλου Φύσσα, από 45χρονο ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα, δηλώνοντας παράλληλα ότι πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Στη διαδήλωση,

προσήλθε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση όταν έγινε αντιληπτός, προπηλακίστηκε, τραυματίσθηκε ελαφρά για να φυγαδευθεί στη συνέχεια από τους άνδρες της ασφάλειας του.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδίκασε το συμβάν. Το θέμα της δολοφονίας του 34χρονου κυριάρχησε, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλώντας με δημοσιογράφους σημείωσε ότι «πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που είναι πολύ αυστηρή για τις πράξεις που έχουν ήδη τελεστεί. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το κράτος και η νομιμότητα πρέπει να επιβληθούν».

«Υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας», υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος.

«Αυτοί που πράττουν εγκλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αστυνομικά, δικαστικά και πολιτικά με την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και με τις προσθήκες που θα γίνουν», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς εάν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για εκείνους που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης, απάντησε καταφατικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη, δήλωσε ότι η πολιτική σταθερότητα δεν κινδυνεύει και έκανε λόγο για την άσχημη εικόναπου δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό.

Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου, γιατί όλοι έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στον φασισμό, ούτε καν μία χαραμάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη, δήλωσε ότι η πολιτική σταθερότητα δεν κινδυνεύει και έκανε λόγο για την άσχημη εικόνα που δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, η Κυβέρνηση -δια του Υπουργού Δημόσιας Τάξης- προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες και δημόσιο διάλογο για τη διεύρυνση του ποινικού κώδικα, δείχνοντας ευθέως τη Χρυσή Αυγή.

Σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για στοχευμένο σχέδιο πρόκλησης από τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε δολοφονική συμμορία, επισημαίνοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με βάση το νόμο.

Κίνημα κατά του φασισμού ξέσπασε στο Facebpook καθώς έχει δημιουργηθεί μια σελίδα με το όνομα Σιγά_Μη_Φοβηθώ, η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 4000 μέλη, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.

Ο 45χρονος δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της ανάκρισης του στην Ασφάλεια, ο 45χρονος παραδέχθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο για να πάει στο «φονικό ραντεβού».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο του τηλεφώνησε προκειμένου να μεταβεί στην οδό Παναγή Τσαλδάρη όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής, ενώ αναζητούνται ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπα της Χρυσής Αυγής, τα οποία η γυναίκα του δήλωσε ότι πέταξε.

Η αστυνομία, διεξάγει έρευνες , παρουσία Εισαγγελέων σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, η οποία σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στο έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ διαψεύδει δημοσιεύματα, περί καθυστέρησης στην άφιξη του ασθενοφόρου στο σημείο της δολοφονίας.


Διαβάστε την προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα