Άστατος καιρός

Συνεχίζονται και αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι κατά τόπους έντονες αλλά σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ΝΔ στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις

3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί, ΝΔ 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί, ΝΔ 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ΝΔ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε ενδέχεται πρόσκαιρα να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΝΔ 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΑ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα