Δεκάδες οι νεκροί στην Αίγυπτο (video)

Σοκ στην Αίγυπτο, ποδοσφαιρικό ματς βάφτηκε με αίμα και τραγικό απολογισμό 73 νεκρούς και πολλούς σοβαρά τραυματίες! Εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο στο Πορτ Σαΐντ και επιτέθηκαν σε παίκτες και αστυνομία. Σε 47 άτομα, που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αποτρόπαια αιματηρά γεγονότα λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ.

Ο αιγύπτιος υπουργός

δήλωσε ότι πολλά από τα 73 θύματα πέθαναν την ώρα που συνωστίζονταν ασφυκτικά με άλλους θεατές.


Μετά το τέλος του ματς όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 οι οπαδοί επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους παίκτες της Αλ Αχλί, όπου χτύπησαν αρκετούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να τους απομακρύνουν και η κατάσταση έγινε χειρότερη και από τον ξεσηκωμό κατά της Κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες.

Μάλιστα, οι παίκτες τόνιζαν πως τα αποδυτήρια έχουν μετατραπεί σε... νεκροτομείο, αφού εκεί στιβάζονται τα δεκάδες πτώματα! Οι Αρχές φοβούνται πως οι νεκροί θα αυξηθούν. Αξίζει να σημειωθεί, πως η διοργανώτρια αρχή διέκοψε το ματς της Ζάμαλεκ με την Ισμαϊλι στο ημίχρονο, αφού φοβήθηκε επέκταση των επεισοδίων και σε άλλο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα