Δεκέμβρης απεργιών και «παράλυσης»

Παρέλυσε σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα. Η πορεία του ΠΑΜΕ, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν η Αλέκα Παπαρήγα και εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, έχει ήδη φτάσει στο Σύνταγμα. Κλειστοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας. Χιλιάδες οι διαδηλωτές και στη Θεσσαλονίκη, ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν περί τα 2.500 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές φτάνουν τις 8.000.

Στην ουρά της πορείας βρίσκονται περί τα 1.500 άτομα, πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και μπλοκ αντιεξουσιαστών.

Ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας παραλύει σήμερα 1η Δεκεμβρίου, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες και στη Ναυτιλία.

Κανονικά κινούνται τραμ και μετρό, ωστόσο οι συρμοί δεν φτάνουν σε Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο. Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια έως τις 9, και τα τρόλει έως τις 10. Ακινητοποιημένοι οι συρμοί ΟΣΕ και προαστιακού, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.
Από τις 10:00 κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στάση εργασίας 11 με 3μμ στα Μέσα Ενημέρωσης και συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση των δύο συνδικάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα