Δεμένα τα πλοία

«Ραντεβού» έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι ναυτικοί και λιμενεργάτες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.
Οι ναυτικοί, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι «οι Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών μας Οργανώσεων συνεχίζοντας τον αγώνα και την κοινή μας δράση

ενάντια στο αντεργατικό σχέδιο νόμου της τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κλιμακώνουν τους αγώνες τους έχοντας κεντρικό στόχο να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου το οποίο διαλύει το θεσμικό πλαίσιο των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των Ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα και ευρύτερα στην επιβατηγό Ναυτιλία, καταργεί τον θεσμό των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία και δημιουργεί τους όρους αυτό να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες πλοίων, φαλκιδεύει το 10μηνο δρομολόγησης και επάνδρωσης των Ακτοπλοϊκών πλοίων, χαρατσώνει το επιβατηγό κοινό και τους χρήστες των Ακτοπλοϊκών πλοίων, ενισχύει και διευρύνει τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και παραδίδει το ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην αδίστακτη εκμετάλλευση και κερδοφορία των εφοπλιστών».

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΟΜΥΛΕ πραγματοποιεί 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας, τονίζοντας ότι «το νομοσχέδιο διαπνέεται από τη φιλοσοφία της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών, καθώς και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ζητούμε, μαζί με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Κινητοποιήσεις και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε νέες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρά και αυτή την εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από σήμερα έως και την Πέμπτη οι συρμοί του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Οι συρμοί του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα