Δεν θα παραδοθεί στο ΔΠΔ ο γιός του Καντάφι

Αρνούνται να παραδώσουντον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι οι αρχές τηςΛιβύης στο Διεθνές Ποινικό ΔικαστήριοΔΠΔ στη Χάγη, δήλωσε ο Λίβυος υπουργόςΔικαιοσύνης Αλι Ασούρ.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι,εξακολουθεί να κρατείται σε μια μυστικήφυλακή από αντάρτες της περιοχής Ζιντάνπου τον είχαν συλλάβει πέρυσι και θαδικαστεί στη

Λιβύη, από λίβυους δικαστές,για διαφθορά, φόνους και βιασμούς,ανέφερε ο Ασούρ, μιλώντας στο ειδησεογραφικόπρακτορείο Reuters.

Ο Ασούρ είπε ακόμη ότιτο υπουργείο έχει ετοιμάσει μια ειδικήφυλακή όπου θα μεταφερθεί ο Σάιφ αλΙσλάμ Καντάφι και ότι βρίσκονται σεεξέλιξη διαπραγματεύσεις με τουςαντάρτες στη Ζιντάν ώστε να μεταχθείστην Τρίπολη.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφιαντιμετωπίζει τη θανατική ποινή εάνδικαστεί στη Λιβύη, ενώ σε περίπτωσηκαταδίκης του από το ΔΠΔ θα φυλακιστεί.

Το ΔΠΔ είχε δώσειπροθεσμία στη Λιβύη ως την 10η Ιανουαρίουνα επιβεβαιώσει εάν και πότε θα παραδώσειτον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και να τουδώσει πληροφορίες για την κατάστασητης υγείας του, ενώ στη συνέχεια παρέτεινετην προθεσμία ως το Φεβρουάριο.

Πηγή: naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα