«Δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων Ντράγκι-Ολάντ»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν διαψεύδει "με τον εντονότερο τρόπο" ότι ο Μάριο Ντράγκι και ο Φρανσουά Ολάντ "έχουν συμφωνήσει σε οτιδήποτε" αναφορικά με το "σύμφωνο ανάπτυξης", όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos που θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή.

Όταν ρωτήθηκε για το "σύμφωνο ανάπτυξης" το οποίο ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ),

ο Φιγιόν απάντησε: "Αυτό που αντικρούω με τον εντονότερο τρόπο είναι ότι ο Μάριο Ντράγκι και ο Φρανσουά Ολάντ έχουν συμφωνήσει σε οτιδήποτε, και σίγουρα όχι για τον χρυσό κανόνα".

"Αυτό που λέει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η επιστροφή στα ισορροπημένα δημόσια οικονομικά είναι μια ακέραια δέσμευση. Αυτή η δέσμευη επέτρεψε να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος", πρόσθεσε.

"Στο πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ δεν υπάρχει τίποτα που να επιτρέπει να τηρηθεί αυτή η δέσμευση", διαβεβαίωσε ο Φιγιόν. Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και υπενθύμισε τις "επενδύσεις του μέλλοντος" που προωθεί η κυβέρνησή του. Όπως είπε, αυτού του είδους οι επενδύσεις "θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρότυπο για αυτό που θέλει να εφαρμόσει ο Ντράγκι σε ευρωπαϊκό επίπεδο: στοχευμένες επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα