Διαψεύδουν σενάρια χρεοκοπίας

Κατηγορηματικά διέψευσε, σήμερα, τις φήμες που θέλουν την Γερμανία να επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από την γερμανική κυβέρνηση και επεσήμανε ότι η Γερμανία εργάζεται, μαζί με τους εταίρους της, για τη δημιουργία

μιας εφικτής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

«Αυτό είναι το πνεύμα και η ουσία του προγράμματος διάσωσης. Αυτό είναι το πνεύμα και πίσω από την σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.


Αναφερόμενος, ωστόσο, στις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ότι τα ελληνικά κόμματα θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις και μετά τις εκλογές, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα διευκρινιστεί ο αριθμός των υπογραφών που χρειάζονται».

Πάντως, στις Βρυξέλλες έχουν ήδη σταλεί οι επιστολές των γραπτών δεσμεέσεων των κ.κ Παπανδρέου και Σαμαρά.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος έκανε λόγο για αναγκαίες δεσμεύσεις των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, μιλώντας μάλιστα για «απαραίτητη προϋπόθεση», προκειμένου να εγκριθεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι θέμα αξιοπιστίας», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι συμφωνίες θα ισχύουν και μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα