Δημοπρασία θρυλικής συλλογής

Έντεκα έργα κορυφαίων ζωγράφων, όπως του Μπέικον και του Γκόγια, από την περίφημη συλλογή του εφοπλιστή Γιώργου Εμπειρίκου, δημοπρατούνται από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2013.

Οι δημοπρασίες θα γίνουν από τον Οίκο Sotheby's τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο.

Ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου, επισήμανε, ότι από την δημοπρασία αυτών των έργων, δεν αποκλείεται

να προκύψει και κάποιο ρεκόρ πώλησης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η συλλογή είναι πάρα πολύ γνωστή παγκοσμίως, όχι μόνο για τα σημαντικά της έργα, αλλά και για τις ιδιαίτερες επιλογές του συλλέκτη. Στον κόσμο της τέχνης και σε αυτά τα μεγέθη, τους μελλοντικούς αγοραστές, η κρίση τους κάνει πολύ πιο ισχυρούς, καθώς μετακυλύει όλο και περισσότερα ποσά από τους μη έχοντες, στους έχοντες. Άρα νομίζω ότι, εδώ θα σημειωθούν ακόμη και ρεκόρ, όχι μόνο γιατί τα έργα είναι εξαιρετικά, αλλά και γιατί η άμιλλα που θα αναπτυχθεί θα είναι μεγάλη, καθώς μεγάλα μουσεία όπως το Μetropolitan της Νέας Υόρκης, θα χτυπήσουν αυτά τα έργα. Είναι βέβαια λυπηρό ότι εμείς δεν μπορούμε ούτε να τα ονειρευτούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα