Έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει» και απαιτείται παρέμβαση, σύμφωνα με μυστική έκθεση του ΔΝΤ, μέρος της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα Real News. Εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Κομισιόν, αναφέρει πως απαιτείται νέο κούρεμα, «με στόχο την εξασφάλιση
της βιωσιμότητας του χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης».

"Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις «υποθέσεις εργασίας». Αντιθέτως. Η φήμη των χωρών μελών θα αμαυρωνόταν, θα υπήρχαν τεράστιες αρνητικές συνέπειες", τονίζει ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Αθήνα θα πρέπει, πριν απ' όλα, να προσπαθήσει η ίδια για τη σωτηρία της, ενώ επέκρινε  όσους επαναλαμβάνουν την άποψη περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ λέγοντας ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα αποκλείοντας ή αφήνοντας την Ελλάδα να αποτύχει, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα αίτια της κρίσης» καο πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να αναφέρουν αυτήν τη υπόθεση, απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσουν την εσωτερική πολιτική τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα