«Κλειδώνει» το νέο πακέτο μέτρων

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ασφυκτικών πιέσεων από τους δανειστές μας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, καλούνται στην απογευματινή τους συνάντηση να οριστικοποιήσουν τα νέα μέτρα για την επόμενη διετία, με τις επιμέρους διαφωνίες να παραμένουν για διάφορες πτυχές του πακέτου των 11,6 δις. Βενιζέλος και Κουβέλης συναντώνται αργότερα το πρωί εν όψει της απογευματινής

σύσκεψης, κι ενώ αναζητούν ισοδύναμα μέτρα ύψους περίπου 1,5 δις για να αποφευχθεί το ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια των ΔΕΚΟ.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας διαμηνύουν στον υπουργό οικονομικών πως δεν πρόκειται να φύγουν από την Αθήνα εάν δεν «κλείσει» το πακέτο και τους παρουσιαστεί.

Το οικονομικό επιτελείο, με επικεφαλής τον Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει συνάντηση στις 10:30 με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστούν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα.

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα έχει στις 10:00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε αναζήτηση εναλλακτικών μέτρων για συντάξεις και μισθούς. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και απαιτείται υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Το μεγάλο μερίδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής θα το επωμιστούν οι υψηλού και μεσαίου εισοδήματος και όχι αδιακρίτως όλοι, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τα μέτρα «αποφασίστηκαν με πνεύμα δικαιοσύνης» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και προσθέτει πως «δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις», ενώ σε ό,τι, αφορά στα προνοιακά επιδόματα, τονίζει πως «όσο κατακριτέες είναι οι οριζόντιες περικοπές, άλλο τόσο είναι και οι οριζόντιες παροχές».

«Η συγκυβέρνηση σχεδιάζει ένα τρίτο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. «Οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ο ακρωτηριασμός του ασφαλιστικού συστήματος, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους, αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της ίδιας ακριβώς μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση της χώρας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα