Εννέα νεκροί στη Συρία

Εννέα πολίτες, μεταξύ τους κι ένα παιδί 10 ετών, βρήκαν τον θάνατο σήμερα από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε διάφορες συριακές κοινότητες, εις πείσμα της ανάπτυξης ξένων παρατηρητών στη χώρα, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέσσερις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε φυλάκιο ελέγχου έβαλαν στόχο τους επιβάτες ενός λεωφορείου, τονίζει το Παρατηρητήριο.

Ερασιτεχνικό βίντεο από το σημείο του συμβάντος εμφανίζει τα άψυχα σώματα δύο γυναικών, έναν αναίσθητο άνδρα και άλλον έναν
άνδρα να αιμορραγεί στην κοιλιά.

«Αυτά είναι από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ» ακούγεται να σχολιάζει ο λήπτης του βίντεο.

Στο Ντέιζ Εζόρ (ανατολικά), ένα 10χρονο παιδί έχασε τη ζωή του από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων στην κοινότητα αλ Μρίγια και άλλα τρία άτομα βρήκαν τον θάνατο στη Χαράστα και στην Ντούμα, στην επαρχία της Δαμασκού.

Ένα ένατο θύμα έπεσε νεκρό από πυρά του τακτικού στρατού στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, τονίζει η ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Οι συρράξεις συνεχίζονται αμείωτες στη Συρία παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί εν ισχύ επισήμως από τις 12 Απριλίου, στα πλαίσια του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση που έχει επιμεληθεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα