Ο Αν. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β' Αθήνας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 25/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Εμείς δεν έχουμε πει όχι ούτε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε στο ΠαΣοΚ, ούτε σε κανένα. Είναι δύο τα ζητούμενα για να υπάρχουν συνεργασίες πάντα σε προοδευτική κατεύθυνση. Το ένα είναι, με κάθε τρόπο η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το άλλο να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα
σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου... Θα παίξουν βεβαίως ρόλο και οι συσχετισμοί. Είναι εντελώς διαφορετικό, την επομένη των εκλογών, η Δημοκρατική Αριστερά να έχει, για παράδειγμα, 3% και εντελώς διαφορετικό να έχει 13%. Αλλού θα το τοποθετούν οι πολίτες, άλλο πράγμα θα ζητούν».

* Για τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για επαναληπτικές εκλογές:

«Θεωρώ ότι ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση δεν έχει η χώρα τέτοια πολυτέλεια. Από την άλλη όμως, αν δεν υπάρχει συμφωνία, δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη λύση...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Τα στελέχη του ΠαΣοΚ, τις μισές μέρες απευθύνουν συνεργασία στη Νέα Δημοκρατία. Τις υπόλοιπες στην Αριστερά και τις περισσότερες φορές κάνουν ονομαστική αναφορά σε εμάς. Έχω την αίσθηση ότι δεν ξέρει και το ΠαΣοΚ τι θέλει. Θέλει να κοιτάξει προς τα αριστερά, θέλει να κοιτάξει προς τα δεξιά του; Νομίζω ότι πολλές φορές η ρητορική του είναι πιο αριστερή, αλλά το μάτι του το κλείνει προς την επανάληψη του φαινομένου που έχουμε τώρα, δηλαδή την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία».

* Για τα debate:

«Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς φοβάται. Φοβάται το διάλογο γενικότερα, ίσως φοβάται και τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, αυτό πάντως δείχνει η στάση του για να μη γίνουν debate. Εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να γίνουν debate. Να υπάρχει ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, ακόμα και αν είναι βαρετή η διαδικασία... Ας γίνει debate και ας μην είναι πολύ ελκυστικό... Το σωστό, αυτή την ώρα, είναι να γίνουν debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα