Ενθαρρυντικές οι κινήσεις κατά της διαφθοράς

Ενθαρρυντικές χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κινήσεις της σερβικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και καλεί τις αρχές να συνεχίσουν να κάνουν αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή τη σημερινή σύλληψη του πλουσιότερου επιχειρηματία στη Σερβία Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέφαν Φούλε, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ: "Χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για την υπόθεση, θέση

μας είναι ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Σερβία".

Ο κ. Στάνο υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του Βελιγραδίου προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνοντας πως είναισημαντικό, η καταπολέμηση της διαφθοράς να είναι συνεχής και με μία μη επιλεκτική προσέγγιση.

"Μας έχει ενθαρρύνει η προσέγγιση της σερβικής κυβέρνησης και αναμένουμε πως το Σχέδιο Δράσης και η Στρατηγικήπου έχει ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό" σημείωσε ο εκπρόσωπος του κ. Φούλε.

Δεδομένης της σημασίας της επίλυσης αυτούτου προβλήματος για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας, υπάρχει ανάγκη για αποφασιστική δέσμευση, στο υψηλότερο επίπεδο, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κατέληξε ο κ. Στάνο.

Η σερβική αστυνομία προχώρησε,σήμερα το πρωί, στη σύλληψη του Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης εταιρειών οδοποιίας. Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μίσκοβιτς, Μάρκο.

 πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα