Συνάντηση με Ευρωπαίους δημοσιογράφους

«Η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Αριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του σε ομάδα Ευρωπαίων δημοσιογράφων στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα

«Προσδοκούμε»,
συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης, «αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη και σε αυτό το πλαίσιο διεκδικούμε την άμεση εκπόνηση ενός ειδικού προγράμματος αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων για τη χώρα μας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί, όπως είπε, απαραίτητη και ώριμη επιλογή που διευκολύνει το πολιτικό σύστημα να λειτουργήσει με αναζήτηση συγκλίσεων και κυβερνητικών συνεργασιών».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε επίσης κεντρικό ζήτημα τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού που επιχειρούν να εκφοβίσουν την ελληνική κοινωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα