Επί ποδός οι δικαστές

Διακόπτουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων οι δικαστικοί λειτουργοί από τις 11 ως τις 2μμ, καθώς αντιδρούν σε πολλές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης.

Στις 11 στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών έχει προγραμματιστεί πανδικαστική συγκέντρωση και στη μια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των προέδρων των δικαστικών ενώσεων.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες περιοχές τις χώρας, στα κατά τόπους δικαστήρια.

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση
των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, με τις οποίες, όπως αναφέρουν, καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των οικείων Δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας τους.

Ακόμη, την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που, επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και τη στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση «αδικαιολόγητης» καθυστέρησης.

Την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που απαγορεύει την μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από την συμπλήρωση δύο δικαστικών ετών στον τόπο όπου τοποθετήθηκε καθώς και την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν τον προληπτικό έλεγχο και αδρανοποιούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα