Επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από τις βραδινές ώρες ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης τα φαινόμενα θα επεκταθούν αύριο σε Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτική

πρόγνωση για Τρίτη 17-04
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπείρου.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θεσσαλία την ανατολική στερεά και τη νύχτα στις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και το βράδυ στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και αργά τη νύχτα θα εκληλωθει πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτι
Keywords
Τυχαία Θέματα