Επικοινωνία με Μέρκελ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησαν ότι «είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη δουλειά» προτού υπάρξει μια συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει η Ντάουνινγκ Στριτ σε ανακοίνωσή της μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την καγκελάριο Μέρκελ σήμερα ενόψει της Συνόδου
Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Συζήτησαν το θέμα της τραπεζικής ένωσης και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη δουλειά προτού υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι η Μέρκελ «αναγνώρισε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα που θα υιοθετηθούν θα σέβονται την ακεραιότητα της κοινής αγοράς».

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης «να συνεργαστούν προκειμένου ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι ρεαλιστικός και ανάλογος με τις δύσκολες αποφάσεις σε θέματα δαπανών που έχουν λάβει οι χώρες μέλη».

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σημείωσε εξάλλου ότι ο Κάμερον και η Μέρκελ θα συζητήσουν για το θέμα και στη διάρκεια της επίσκεψης της καγκελαρίου στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Γαλλία και η Ισπανία ζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα να ληφθούν αποφάσεις για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης πριν το τέλος του έτους. Αντίθετα η Γερμανία προτιμά αυτό να γίνει αργότερα.

Η Βρετανία από την πλευρά της επιθυμεί η τραπεζική ένωση να αφορά μόνο τις 17 χώρες της ευρωζώνης, αλλά προσπαθεί να λάβει εγγυήσεις για την προστασία του χρηματοοικονομικού της τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα