Στο υπουργείο Εργασίας η τρόικα

Στις 10 το πρωί θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της τρόικα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για το ακανθώδες θέμα των εργασιακών. Σημεία τριβής κατά τις πρπηγούμενες επαφές, η μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης αλλά και του χρόνου προειδοποίησης του εργαζόμενου, η κατάργηση τριετιών και μισθολογικών ωριμάνσεων. Το κείμενο που έδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνηση περιλαμβάνει αναδρομική μείωση των αποζημιώσεων. Για τον κατώτατο μισθό προβλέπεται η δημιουργία νέου μηχανισμού μέσω του

οποίου θα καταργηθούν τριετίες επιδόματα και μισθολογικές ωριμάνσεις. Σχετικά με το χρόνο εργασίας ζητείται αύξηση της εβδομαδιαίας εργασίας σε έξι ημέρες και αυξομείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης αρκεί να μην ξεπερνούν τις 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Εξάλλου, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30%, περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ, καθώς και έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων βρίσκονται ανάμεσα στα όσα συμφώνησαν χθες υπουργείο Υγείας και τρόικα. Επιπλέον οι ευρωπαίοι ελεγκτές επιμένουν στη θέση τους για άμεσες απομακρύνσεις μέσα στο 2012 από τους οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα