Εθιμοτυπικές συναντήσεις Αβραμόπουλου

Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Κίνας και της Αυστραλίας είχε, νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Κίνας, Ντου Τσιουέν συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, με έμφαση στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του

εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού. Μάλιστα, ο Κινέζος πρεσβευτής μετέφερε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Πεκίνο, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς εταίρους της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίστοιχα, στη συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστραλίας, Τζ. Μπλούμφιλντ εξετάστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ομογένεια για την εμβάθυνση των φιλικών δεσμών και της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων, όπως η οικονομία και οι επενδύσεις. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η σημασία αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας, διεθνώς. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα