Εξηγήσεις Καπελέρη για το πάγωμα προστίμων

«Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και σε καμία περίπτωση οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα, δεν σημαίνουν λαθρεμπορική πράξη», απαντά ο Γ. Καπελέρης, μια ημέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, έπειτα από την κακουργηματική δίωξη του εις  βάρος του, καθώς και εις βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, για απιστία περί την υπηρεσία, σχετικά με την μη είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Μιλώντας στη ΝΕΤ

ο κ. Καπελέρης απέδωσε τις εκπρόθεσμες ενημερώσεις σε προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Όπως επισήμανε, τα σχετικά πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων. Παράλληλα σημείωσε ότι ήταν ενήμερος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιδράσεις κομμάτων


Μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρει η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει ότι για όλα αυτά δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη, αλλά απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Αιχμές για την επίσπευση του κλεισίματος της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους άφησε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονόματα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα