Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Σε κλοιό πρωτοφανούς κακοκαιρίας η Ευρώπη, η οποία μετρά 280 νεκρούς από τα χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες, Στην Ελλάδα οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που ακολούθησαν προκάλεσαν το θάνατο μίας ηλικιωμένης γυναίκας στην Ηλεία, ενώ δεκάδες άτομα διασώθηκαν από διάφορα σημεία του νομού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ εκφράζονται φόβοι για νέες πλημμύρες, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης

επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σε όλη τη χώρα.
Απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά εκτός από τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό μόνο με συμβατικά πλοία.

Το δριμύ ψύχος έχει παραλύσει ολόκληρη την Ευρώπη. Συνολικά 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην Ουκρανία, όπου άλλοι 30 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δεκαέξι είναι οι νεκροί μέσα σε ένα 48ωρο στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στους ιθύνοντες για το γεγονός ότι η Ρώμη βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στον χιονιά.

Η σερβική κυβέρνηση κήρυξε, χθες βράδυ, σε κατάσταση έκτακτης. ανάγκης ολόκληρη την επικράτεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν οι αδιάκοπες χιονοπτώσεις. Υπολογίζεται ότι 70.000 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι, εδώ και έξι μέρες, στα χωριά τους, κυρίως στη νοτιοδυτική Σερβία. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και η Βόρεια Αφρική έχει επηρεαστεί από το κρύο, με τα παιδιά που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ χιόνι να παίζουν χιονοπόλεμο σε περιοχές της πρωτεύουσας της Αλγερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα