«Λουκέτο» στα φυσικοθεραπευτήρια

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα Κέντρα Φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, με αιχμή τις αποφάσεις του υπ. Υγείας σε βασικά ζητήματα του κλάδου.

Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά από το υπουργείο τα αιτήματά τους, ο Σύλλογος από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου βάζει τέλος στις δωρεάν φυσικοθεραπείες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι

θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν στους φυσικοθεραπευτές τους ολόκληρο το αντίτιμο για τις συνεδρίες και στη συνέχειανα διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Οι φυσικοθεραπευτές χαρακτηρίζουν αδιανόητη την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για μείωση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας από τα 70 εκ. ευρώ στα 49 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%.

Στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας το κόστος είναι 15 ευρώ,ενώ για το ίδιο πρόβλημα στα κέντρα αποκατάστασης είναι 70 ευρώ κι όμως ετοιμάζουν νέους κανονισμούς υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους δήλωσε ο Γεώργιος Μπάκας πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Κώστα Παπανελόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα