Γαλλία: Αναθεώρηση προς τα κάτω της ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, ανήγγειλε σήμερα στο Παρίσι ότι, αναθεωρείται προς τα κάτω η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη το 2012 στη Γαλλία, "που δεν θα υπερβεί το 0,5% (από 1% που ως τώρα αναφερόταν). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταβολή αυτή "για τα δημόσια οικονομικά ισοδυναμεί με πέντε δισεκατομμύρια ευρώ".

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανήγγειλε συγχρόνως ότι σε σύνολο πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου το 1,2 δισ.ευρώ

θα εξοικονομηθεί από κρατικές πιστώσεις, για το τρέχον έτος. Εξάλλου, δήλωσε, "προσδοκόνται επιπλέον έσοδα από τον ισχύοντα φόρο επί της ακίνητης περιουσίας", ενώ θα προστεθούν σε αυτά τα έσοδα από το νέο φόρο, "που όμως θα επιβαρύνει μόνον τους έχοντες σχέση με τις χρηματο-οικονομικές συναλλαγές".

Ο αξιωματούχος επιχειρηματολόγησε ότι, τα τελικά αποτελέσματα για την πορεία της γαλλικής οικονομίας κατά το δ' τρίμηνο του 2011 "άνοιξαν το δρόμο γιαυτήν την αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, φέτος". Εξήγησε ότι "τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν την αναθεωρημένη πρόβλεψη".

Ο πρωθυπουργός Φιγιόν δεσμεύθηκε, παράλληλα, "να μη ζητηθούν νέα φορολογικά βάρη από τον Γάλλο φορολογούμενο" επειδή, όπως τόνισε, "ήδη απέδωσαν οι θυσίες του για να συρρικνωθεί το κρατικό έλλειμμα μέσα στο 2011".

Keywords
Τυχαία Θέματα