Για το αήττητο η Εθνική

Μετά το ισόπαλο ματς με τη Ρωσία, η Εθνική κοντράρεται για τα φιλικά ενόψει Euro 2012 με τη Ρουμανία στην Αυστρία απόψε στις 21:30.Οκτώ αλλαγές προσανατολίζεται να κάνει ο Σάντος δοκιμάζοντας την ετοιμότητα κι άλλων διεθνών.

Ο καταρτισμός της τελικής 23άδας της αποστολής του Euro 2012 που θα εκπροσωπήσει την Εθνική μας έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται

ο Φερνάντο Σάντος και στην κατεύθυνση αυτή θέλει να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και σχήματα στην αποψινή εντεκάδα της «γαλανόλευκης» κόντρα στους Ρουμάνους επί αυστριακού εδάφους.

Η διατήρηση του αήττητου παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο για τους διεθνείς μας αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι δοκιμές και τα πειράματα που πρέπει να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός με φόντο τα τελικά στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας σε περίπου επτά μήνες.

Έτσι, ο Σάντος θα πραγματοποιήσει και αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ισόπαλο παιχνίδι με τους Ρώσους. Πιο αναλυτικά, βάσει όσων έχει δείξει στις προπονήσεις, κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Μανιάτη, Παπασταθόπουλο, Μαλεζά και Γιαννούλη. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Μάκος, Καραγκούνης και Τζιόλης. Ως δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Κονέ, αριστερά θα είναι ο Χαριστέας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Λυμπερόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Φωτάκης, Θεοδωρίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Γκέκας. Εκτός έμεινε ο Χαλκιάς με πρόβλημα γαστρεντερίτιδας.

Πάντως αλλαγές στο σχήμα και πειραματισμού θα κάνει και ο Ρουμάνος κόουτς, Βίκτορ Πίτουρκα, αλλά όπως και να έχει η εθνική Ρουμανίας είναι μία αξιόμαχη αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» και προσφέρεται για ένα δυνατό τεστ ενόψει της συνέχειας.

Η αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο του Άλταχ χωρητικότητας λίγων χιλιάδων θέσεων ενώ τον αγώνα θα διευθύνει ι ο Αυστριακός ρέφερι Γκανγκλ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπάουμαν και Αϊμαν.

Δύο νέα πρόσωπα αναμένεται να ντεμπουτάρουν με το εθνόσημο στο στήθος και πρόκειται για του Κώστα Γιαννούλη και Στέλιο Μαλεζά. Μάλιστα ο Φερνάντο Σάντος έκανε και ένα ιδιαίτερο μάθημα στον αριστερό μπακ του Ατρόμητου για το πώς θέλει να αγωνίζεται. Πιο συγκεκριμένα του ζήτησε να είναι προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και να μην ανεβαίνει τόσο συχνά όσο το κάνει με τον Ατρόμητο.

Ο Γιαννούλης έχει βοηθήσει πολύ τον σύλλογο του επιθετικά, ωστόσο οι απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας αλλά και το επίπεδο στο οποίο θα κληθεί να αγωνιστεί επιτάσσουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού για τον ακραίο αμυντικό,  τον οποίο ο Σάντος θέλει να προωθείται όταν και αν του επιτρέπουν οι συνθήκες του αγώνα. Δε θέλει να ξεκινά από εκείνον η δημιουργία του παιχνιδιού όπως συχνά γίνεται στους Περιστεριώτες.

Δύο δικά μας παιδιά θα τεθούν αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος φορώντας τη φανέλα της Ρουμανίας. Πρόκειται για τον Λάζαρ  του ΠΑΟΚ και για τον πρώην άσο της Κάβαλας Μάριους Νικουλάε. Ομογενείς

Στο

Keywords
Τυχαία Θέματα