Γκραν Πρι Βαρκελώνης

Έπειτα από τρεις εβδομάδες διακοπής, διάστημα στο οποίο οι ομάδες είχαν την ευκαιρία για δοκιμάσουν τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζουν στις δοκιμές εξέλιξης στο Μουτζέλο, το πρωτάθλημα της Φόρμουλα-1... μαρσάρει την Κυριακή (14:45, OTE sport-3 & ALPHA) στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της εφετινής χρονιάς. 

Τα μονοθέσια κάνουν στάση στην πίστα «Καταλούνια» της Βαρκελώνης για τον 5ο αγώνα και η αγωνία κορυφώνεται για το ποιος πιλότος θα δει πρώτος την καρό σημαία, αφού στους τέσσερις πρώτους αγώνες είχαμε διαφορετικούς νικητές.

Η πίστα της

καταλανικής πρωτεύουσας φιλοξενεί Γκραν Πρι από το 1991, ωστόσο παραμένει αμφίβολο αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα, αφού η κρίση που έχει πλήξει και την ισπανική οικονομία επιβάλλει δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Το τελευταίο σενάριο θέλει τον Μπέρνι Έκλεστοουν, υπεύθυνο των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, να εξετάζει το ενδεχόμενο από την επόμενη χρονιά ο αγώνας της Ισπανίας να διεξάγεται εναλλάξ στις πίστες της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Στη βαθμολογία των οδηγών: Σεμπάστιαν Φέτελ 53, Λιούις Χάμιλτον 49, Μαρκ Ουέμπερ 48, Τζένσον Μπάτον, Φερνάντο Αλόνσο από 43 κ.ά. Στους κατασκευαστές: Red Bull 101, McLaren 92, Lotus Renault 57, Ferrari 45 κ.ά. Ο επόμενος (6ος) αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί το τριήμερο 25-27 Μαΐου στο Μονακό.

Πηγή: express.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα