«Η Μπαρτσελόνα βγήκε από τον τάφο»!

Στην άμυνα ζώνης της Μπαρτσελόνα, την «αφλογιστία» του Διαμαντίδη στην επίθεση, αλλά και στο γεγονός οτι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη, εστιάζουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: El Pais: «Ναυάγησε στην ζώνη ο Παναθηναϊκός»
Για την ανάκαμψη της Μπαρτσελόνα γράφει η El Pais αναφέροντας
πως ο Παναθηναϊκός «ναυάγησε» στην ζώνη των Καταλανών και έτσι οι «μπλαουγκράνα» έσβησαν την υπεροχή που είχαν μέχρι τότε οι «πράσινοι». Επισημαίνεται, επίσης το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης δεν κατάφερε να βάλει κάποιο πόντο ενώ αναφέρουν τις πέντε άστοχες προσπάθειες για τρίποντο που έκαναν εκείνος και ο Ούκιτς..
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην άμυνα του Πασκουάλ που «βύθισε» όπως γράφουν την επίθεση του Παναθηναϊκού . Τέλος οι Ισπανοί θυμούνται ότι η σειρά πήγε στην Ισπανία τον Μάιο στο 2011 και εν τέλει η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί, αναφέροντας μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ξέρει να γυρνά την κατάσταση.
Sport.es: «Το πέμπτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα»
Στην καταλανική «Sport.es» ο «αέρας» της νίκης επικρατούσε από χθες το βράδυ καθώς στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας ο τίτλος για το live της αναμέτρησης έγραφε: «Παρακολουθήστε την καλύτερη εκδοχή της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού».
Στο άρθρο τους οι Καταλανοί για ακόμα φορά τονίζουν την τρομερή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ γράφοντας για ένα περιβάλλον «κόλαση» που μπορεί να φτάσει κάποιον στα άκρα στο οποίο η Μπαρτσελόνα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ανταγωνιστική .
Οι Καταλανοί αναφέρουν ότι δικαιωματικά η Μπαρτσελόνα θα φέρει την σειρά ξανά στην Ισπανία, καθώς κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ από την αρχή ενώ μιλούν για μια ζώνη 2-3 που εκτελέστηκε με τελειότητα και για μια φλυαρία στην επίθεση που προκαλούσε έκπληξη.
Παράλληλα, επισημαίνουν την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στα ριμπάουντ ενώ γράφουν πως οι «μπλαουγκράνα» υπέφεραν για να ελέγξουν τον Σχορτσανίτη μέσα στην ρακέτα.
Marca: «Η Μπαρτσελόνα έσωσε το ''match-ball'' και τώρα η απόφαση θα παρθεί στο Παλάου»
Στο ίδιο κύμα κινήθηκε και η «Marca», όπου έχει πάνω από 300 σχόλια αναγνωστών κάτω από το ματς, θετικά και αρνητικά για τον Παναθηναϊκό. Ιδού μέρος αυτών:
Παναθηναϊκός δεν ήταν στην μέρα του χθες και μην νομίζετε ότι θα έχει αυτά τα ποσοστά στο κρίσιμο παιχνίδι.
-Τώρα το βάρος είναι στον Παναθηναϊκό. Πόσα σουτ μπορεί να έχασε;
- Απορώ γιατί ο Σχορτσιανίτης παίζει τόσο λίγο.
Παναθηναϊκός έχει τα χειρότερα τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Χειρότερος όλων ήταν ο Ούκιτς
--Ο Διαμαντίδης έλειπε χθες!
AS: «Από τον τάφο η Μπαρτσελόνα»
«Η ομάδα του Πασκουάλ ΄σίγασε΄ το ΟΑΚΑ και σε μια ένδειξη προσωπικότητας βγήκε από τον 'τάφο' και γύρισε την σειρά στο Παλάου. Ο Τόμιτς και ο Ναβάρο ήταν άριστοι»
Με αυτό τον πρόλογο η «AS» αναφέρεται σε μια Μπαρτσελόνα που τα άλλαξε όλα όπως λέει και στον τίτλο του άρθρου.
Για τον πέμπτο αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» η «AS» προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά την χθεσινή εμφάνιση της Μπαρτσελόνα αναφέροντας: «Τώρα η σειρά έρχεται στο Παλάου να θυμόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξαφανιστεί είναι ακόμα εδώ και θα χρησιμοποιήσει αυτές τις μέρες για να ανασυνταχτεί να κλείσει τις πληγές του και να σκεφτεί»
Στα αγωνιστικά οι Ισπανοί τονίζουν την άμυνα ζώνη του Πασκουάλ αναφέροντας πως έδωσε ασφάλεια στην ομάδα και με συντονισμούς και αλληλοϋποστηρίξεις ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό στην φτωχότερη επίδοση του σε όλη την σειρά χωρίς να επιτρέψουν στον Διαμαντίδη και στον Μπράμο να πάρουν προσπάθειες.
El mundo Deportivo: « Σπουδαία άμυνα σε Διαμαντίδη η Μπαρτσελόνα»
Στον τρόπο που έκλεισε η Μπαρτσελόνα τον Δημήτρη Διαμαντίδη στάθηκε η «El Mundo Deportivo» αναφέροντας πως οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν λόγω του ότι πήραν θετικά στοιχεία από πολλούς παίκτες στο παιχνίδι ενώ για ακόμα μια φορά επισημάνεται η ζώνη του Πασκουάλ..
Παράλληλα αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα πήρε μια νίκη σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ με 23.000 κόσμο και έτσι έδειξε ότι έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα