Στον Εισαγγελέα εντός της ημέρας

Εντός των επομένων ωρών, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας, οι τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν εναντίον μεταναστών - εργατών φράουλας στη Μανωλάδα, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει ήδη τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στα θύματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Είχε προηγηθεί η δήλωση, από τη Μανωλάδα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ότι δεν θα απελαθεί κανείς από τα θύματα.

Με το νόμο που ψηφίστηκε πριν από 10 ημέρες,

και εισάγει το θεσμό της οικονομικής αστυνομίας, καλύφθηκαν τα νομοθετικά κενά, ως προς την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες εντοπίζει στο υπουργείο εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως υποστηρίζει κλιμάκιο βουλευτών το οποίο πραγματοποιήσε διάβημα στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση η τοπική επιθεώρηση εργασίας στη Μανώλαδα όχι μόνο είναι τραγικά υποστελεχωμένη αλλά το νέο οργανόγραμμα του ΣΕΠΕ προβλέπει την κατάργηση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα