Βαρύτατες οι επιπτώσεις του καπνίσματος

Βαρύτατες αποδεικνύεται ότι είναι οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην Ελλάδα. Το 17% των θανάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 30 οφείλεται στο κάπνισμα.

Την ίδια στιγμή, η δαπάνη που «εκλύεται» από τον καπνό των τσιγάρων που καπνίζουν οι Έλληνες αγγίζει ετησίως το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ημερίδας για τα Οικονομικά του καπνίσματος,
το κάπνισμα ευθύνεται για 199.028 εισαγωγές στα Δημόσια Νοσοκομεία, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 8,9% επί του συνόλου των εισαγωγών.

Όπως δήλωσε, στον Αθήνα9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Παναγιώτης Μπεχράκης, αναπληρωτής καθηγητής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, «μια επιπλέον αύξηση της τάξεως των 2 ευρώ, ανά πακέτο, θα οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση κατά 20% και πρόσθετα κρατικά έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «η παρέμβαση της πολιτείας και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθίσταται επιβεβλημένη».
Keywords
Τυχαία Θέματα