Η Ι. Κοντούλη στον ΑΘΗΝΑ984

Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, μίλησε στις 5/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Αν οι Οικολόγοι αύριο είναι στο Κοινοβούλιο, το μεγάλο ερώτημα είναι η διακυβέρνηση της χώρας. Εσείς τι είδους κυβέρνηση πιστεύετε ότι  είναι αυτή που είναι ικανή να μας βγάλει από την κρίση την επόμενη μέρα; Και θα είναι οι Οικολόγοι μέσα σε αυτή ή όχι;

Ι. Κοντούλη: «Μάντισσα δε θα γίνω αν θα είναι μέσα
ή όχι, οι Οικολόγοι, σε κάποιο σενάριο κυβέρνησης. Για να είναι μέσα σε ένα σενάριο τέτοιο θα πρέπει καταρχήν να μπουν στη Βουλή. Άρα πρώτο είναι να πιάσουμε το 3%. Ελπίζουμε και για αυτό θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες. Από την στιγμή που θα είμαστε παρόντες, σας βεβαιώ ότι θα συμβάλουμε με όσες δυνάμεις έχουμε, έτσι ώστε πραγματικά να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που να βάλει τέρμα και στη διαδικασία αυτή των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, που πραγματικά δε θεωρούμε ότι βοηθάνε τον τόπο, ανάλογα βέβαια με τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν».

* Για το δίπολο "ακύρωση - επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου":

«Παίζουμε με τις λέξεις. Το "ακυρώνουμε" ή το "σκίζουμε"... η αλήθεια είναι οι υπογραφές δεν έχουν πέσει, δεν ήταν μια ερωτική επιστολή, με την οποία χωρίσαμε με τον απέναντι και θα την σκίσουμε για να γλιτώνουμε από αυτόν. Είναι υπογραφές που δημιουργούν δεσμεύσεις στη χώρα. Αυτές τις δεσμεύσεις, για να αποδεσμευτούμε δηλαδή, θα πρέπει άμεσα να μιλήσουμε για επαναδιαπραγμάτευση, να επαναδιαπραγματευτούμε. Αυτή η μάχη δίνεται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημαίνει δηλαδή και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την οποία πρέπει να την πετύχουμε αλλά και ένα εθνικό, εναλλακτικό σχέδιο, δικό μας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα