Κομισιόν: Διαφωνούμε θεμελιωδώς

Κόντρα Κομισιόν-ΔΝΤ, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα. «Διαφωνούμε θεμελιωδώς με την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2012, έπρεπε να είχε γίνει ήδη από το 2010».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, υπογραμμίζοντας ότι αν γινόταν

κάτι τέτοιο θα κινδύνευε με αποσταθεροποίηση το σύνολο της ευρωζώνης.

Η έκθεση του ΔΝΤ «δεν λαμβάνει υπόψη τη διασύνδεση μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο Ο' Κόνορ, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κρίση αποτελούσε μια «δύσκολη και χωρίς προηγούμενο κατάσταση».

Η Επιτροπή θα δώσει η ίδια στη δημοσιότητα μια έκθεση για τη δουλειά που έγινε με τους εταίρους της στους κόλπους της τρόικας, δήλωσε ο Ο' Κόνορ, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία της δημοσιοποίησής της.

«Να υπάρξει τροποποίηση μέτρων που αποδείχτηκε ότι δεν αποδίδουν, όπως η υπερφορολόγηση, ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά», με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ. Επίσης επαναλαμβάνει ότι δεν θα δεχθεί μέτρα σε βάρος των μισθωτών, καθώς - όπως αναφέρει - η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την απασχόληση, και άρα είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή ενίσχυση, οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία.

Για ομολογία αποτυχίας του δημοσιονομικού προγράμματος κάνει λόγο ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ. «Η παραδοχή του ΔΝΤ «ισοπεδώνει την πρόσφατη επικοινωνιακή κυβερνητική εκστρατεία του "success story"», υποστηρίζει ο κ. Μηλιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα