Η Μ. Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη .
Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει από την ίδρυση της και αυτό, γιατί σε πάρα πολλά επίπεδα υπάρχουν στοιχεία αποδόμησης. Η έλλειψη αλληλεγγύης, η αδυναμία των ηγεσιών να βρουν συνολική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους, αποτέλεσαν τους πρώτους τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ακολούθησε το θέμα της συνθήκης Σέγκεν, που με αίτημα χωρών αναθεωρείται προς το αυστηρότερο. Όλα αυτά δείχνουν, ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντίθετα, μπαίνει σε μια βαθιά κρίση, που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα αλληλένδετο ευρωπαϊκό κόσμο, όπου το τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της γης επηρεάζει όλες τις οικονομίες. Σίγουρα δεν ευνοεί την Αμερική, της οποίας το νόμισμα είναι αλληλένδετο με το ευρώ. Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια της Αμερικής να στηρίξει την Ευρώπη σε αυτή την προσπάθεια και να μπορέσουν -όσο μπορούν-, με συστάσεις, με παραινέσεις, να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Η Ευρώπη δείχνει τις αδυναμίες της, όσα δεν μπόρεσε να κάνει. Σε πολλά θέματα ήταν ένα πολύ φανταχτερό περίβλημα χωρίς βαθιές ρίζες, το οποίο, στην πρώτη κρίση, κλυδωνίζεται τόσο ισχυρά, όσο κλυδωνίζεται τώρα. Το γεγονός, ότι η πολιτική της Ευρώπης άφησε τις αγορές να καθορίζουν σήμερα την κατάσταση στον κόσμο, είναι δική τους ευθύνη. Και τελευταία στιγμή τρέχουν για ρυθμίσεις αγορών, αλλά τώρα είναι -κατά τη γνώμη μου- πολύ αργά».

*Για τους «αγανακτισμένους»:

«Αυτό το κίνημα πρέπει να το ακούσουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη, πολύ σοβαρά. Σίγουρα είναι ένα αυθόρμητο κίνημα. Μου έκανε τεράστια εντύπωση, βλέποντας εικόνες από το Σύνταγμα, ότι δεν υπήρχαν σημαίες. Ήταν μια ειρηνική, σιωπηλή συγκέντρωση. Υπήρχε μια βουβή αγανάκτηση, που πρέπει να ακούσουμε».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα