Η Ντ. Μπακογιάννη στον ΑΘΗΝΑ984

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στις 05/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

 * Για τις εκλογές:

«Το θέμα είναι τι κυβέρνηση ψηφίζουμε. Ψηφίζουμε μια κυβέρνηση η οποία σου λέει ότι "εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη, θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα
στο ευρώ, θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, θα περάσουμε ένα λούκι αναμφισβήτητα, αλλά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αρχίσει ο κόσμος να βρίσκει δουλειά ή θέλουμε να μπούμε σε λογικές...", που ειλικρινά σας λέω δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν αναφέρει λέξη περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Διότι ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να έρθει να επενδύσει στη χώρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

* Για το debate:

«Αν θέλετε τη γνώμη μου, το debate  έπρεπε να γίνει μεταξύ όλων. Να ξεκαθαρίσει ο καθένας τη θέση του. Και όχι μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα μόνο. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είναι ένα debate όλων, υπάρχουν τρόποι και να τοποθετηθεί ο καθένας με ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Διότι η χώρα αύριο, χρειάζεται συνεργασίες, χρειάζεται συνεννόηση. Η χώρα αύριο χρειάζεται να δούμε πως θα δημιουργήσουμε μια ομάδα διαπραγματευτική, η οποία θα πετύχει το καλύτερο δυνατό. Η χώρα χρειάζεται κοινωνική πλειοψηφία αύριο.
                                                       
                                                   * Για την επόμενη κυβέρνηση

Δημοσιογράφος: Με αυτή την έννοια, εσείς ποια βλέπετε ως πιο αποτελεσματική κυβέρνηση για αύριο;

Ν. Μπακογιάννη: «Η οικουμενικότερη δυνατή. Δηλαδή η ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Μόνο που πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Θα δώσει τη μάχη να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή θα καταργήσει αύριο το πρωί με τέσσερις ψηφοφορίες - όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας - όλες τις εφαρμογές του μνημονίου;... Εν δυνάμει σύμμαχοι είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι ιεραρχώντας τους στόχους, βάζουν ως πρώτο στόχο την παραμονή της Ελλάδας μέσα στο ευρώ. Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από την Ευρώπη, να αλλάξουμε ορισμένα δεδομένα τα οποία ήταν λανθασμένες αποφάσεις και έφεραν την Ελλάδα στη βαθύτερη ύφεση. Όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και όχι όσοι θέλουν να λαϊκίζουν πετώντας πέτρες στο γυάλινο πύργο».

Δημοσιογράφος:  Μου περιγράφετε δηλαδή ΠαΣοΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Δράση...

Ν. Μπακογιάννη: «Ακριβώς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα