ΗΠΑ: Ο Τομ Πέρες υπουργός Εργασίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει σήμερα τον Τομ Πέρες, στη θέση του υπουργού Εργασίας, έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο Πέρες που είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Χάρβαρντ, με δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα αντικαταστήσει την Ίλντα Σόλις η οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Ομπάμα έχει επικριθεί για την έλλειψη της αποκαλούμενης «διαφορετικότητας» στις έως τώρα επιλογές του υπουργικού συμβουλίου, με τους ισπανόφωνους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό

τμήμα της εκλογικής δεξαμενής του, να απαιτούν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην κυβέρνηση

Εάν ο διορισμός επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο Πέρες που είναι γιος μεταναστών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, θα αναλάβει ένα από τα πλέον σημαντικά υπουργεία, καθώς ο Ομπάμα επιδιώκει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής του πολιτικής, δύο βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ο Λευκός Οίκος περιγράφει τον Πέρες ως πραγματιστή, ο οποίος οδήγησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τη θέση ευθύνης που κατείχε, ως αναπληρωτής υπουργός, στη διευθέτηση σημαντικών περιπτώσεων όπως την υπεράσπιση των οικογενειών από τις αθέμιτες πρακτικές του ενυπόθηκου δανεισμού.

Αλλά ο Πέρες αναμένεται να αντιμετωπίσει σκληρό έλεγχο από τους Ρεπουμπλικάνους. Ήδη ο γερουσιαστής Τσακ Κράσλι της Αϊόβα, εκ των ηγετικών μορφών στην επιτροπή της Γερουσίας, έχει εκφράσει τις ανησυχίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα