«Κανένα νέο μέτρο αν...»

Εφόσον εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως ο στόχος της στρατηγικής που έχει χαραχθεί είναι η σταδιακή ανακούφιση των ασθενέστερων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη, ότι πλέον η χώρα είναι «θωρακισμένη, ακόμη κι αν προκύψει πανευρωπαϊκή ύφεση». Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς

είπε ότι «μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση ελπίδας, θα υποχωρήσουν και οι ακρότητες και τα άκρα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού, ενώ λέει «όχι» και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός κάνει σαν να μην ξέρει, ούτε τι έχει υπογράψει, ούτε τι έχει ψηφίσει, ούτε τι υλοποιεί» και ότι «συνεχίζει προκλητικά και κυνικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, αναμασώντας ψέματα και υποσχέσεις, όπως οι υπόλοιποι μνημονιακοί προκάτοχοί του».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εφημερίδα «6 Μέρες», εκφράζει την προσδοκία του για θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ μνημονιακή δύναμη.

Εν τω μεταξύ, μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπησης της Alco για το Newsit που διενεργήθηκε μετά την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,3% έναντι 20,7% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10,2%, ΠΑΣΟΚ με 5,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, ΚΚΕ με 4,3% και ΔΗΜΑΡ με 4,1%.

Η πρώτη εθνική συνδιάσκεψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενόψει του ιδρυτικού τους συνεδρίου πραγματοποιείται το μεσημέρι στο Κάρβελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα