Κριτική στον Ντάουνερ

Σκληρή κριτική στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, άσκησε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας ότι έχει υπονομεύσει δια των πράξεων και των δηλώσεών του την αξιοπιστία που πρέπει να έχει ένας Ειδικός Σύμβουλος.
Σε συνάντηση με τους ομολόγους του, του αυστραλιανού κοινοβουλίου, ο κ. Ομήρου, τόνισε ότι η κυπριακή

Βουλή, δια του ομόφωνου ψηφίσματός της, θεωρεί ότι ο κ. Ντάουνερ έχει εκφύγει των ορίων, τόσο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ όσο και του πνεύματος και του γράμματος των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία, συναντήθηκε στην Καμπέρα με τον πρόεδρο της Γερουσίας Τζον Χογκ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής Πίτερ Σλίπερ. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, Γιάννης Ιακώβου. Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία είχε επίσης επαφές με τον πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εμπορίου Μάικλ Ντάντι, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των προέδρων των Νομοθετικών Σωμάτων και των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών αναφορικά με τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην πιθανή συμβολή του στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και στην ενεργειακή αυτάρκεια της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα