«Μια παράλογη κατάσταση»

Ενα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εδώ και 13 ημέρες, όπως καταγγέλλει, ο καθηγητής Φυσικής και Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, υπολειτουργεί.

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι, στο σύνολο 900 άτομα, κηπουροί, φύλακες, καθαρίστριες και διοικητικό προσωπικό, βρίσκονται σε απεργία,

καταλαμβάνοντας παράλληλα το κτήριο της Πρυτανείας, αφού ο Πρύτανης δεν έχει πληρώσει τον εργολάβο.

Ο κ. Καλογήρου σημειώνει ότι το Αριστοτέλειο είναι η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στην Ελλάδα, και λόγω της απεργίας, οι χώροι του είναι βρώμικοι και παραμελημένοι.

«Το ΑΠΘ πνίγεται στα σκουπίδια κι η ευθύνη είναι διαχρονική», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη.

Όπως είπε, λόγω της κρίσης, «στον προϋπολογισμό του 2012 το ΑΠΘ πήρε 26 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από τρία χρόνια ο προϋπολογισμός του ήταν 45 εκατομμύρια. Από τα 26 εκατομμύρια τα 17 πηγαίνουν στους 850 εργολαβικούς εργαζόμενους, δηλαδή, ένα Πανεπιστήμιο 80 χιλιάδων φοιτητών και 2.000 καθηγητών ξοδεύει το 60% του μικρού προϋπολογισμού του για την εργολαβία. Είναι μια παράλογη κατάσταση».

ΦΩΤΟ: mycampus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα