Την Τρίτη Σαμαράς – Μέρκελ στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων. H επίσκεψη επιβεβαιώνεται με δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και διεθνή θέματα,
όπως και οι διμερείς σχέσεις», όπως δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.  Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», επισημαίνει.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή των διαβουλεύσεων της Αθηνας με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς ήδη υπάρχουν πληροφορίες για διαφωνίες του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Α. Σαμαρά και της Α. Μέρκελ θα τεθούν τα θέματα που αφορούν την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, την οριστική λύση για το ελληνικό χρέος, καθώς και η εκταμίευση  της δόσης των 31 δισ.
Keywords
Τυχαία Θέματα