Να στηριχθούν άμεσα οι ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητο στο 1% άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο, ενώ ο Μ. Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι χώρες της Ε.Ε να προχωρήσουν  σε μεταρρυθμίσεις και οι ηγεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι πρώιμη η συζήτηση για διακοπή της πολιτικής στήριξης της οικονομίας από την ΕΚΤ. Σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών,

είπε ότι όσο πιο γρήγορα διατεθούν τα κεφάλαια στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο τόσο το καλύτερο.

«Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και οι μεταρρυθμίσεις θα επαναφέρουν σε αναπτυξιακή τροχιά την Ευρώπη» είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ και επεσήμανε ότι τα μεγέθη των τραπεζών και η υψηλή ανεργία πλήττουν την ανάπτυξη, ενώ οι πιέσεις στην αγορά ομόλογων επηρεάζουν αρνητικά την προοπτική ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το επίπεδο του πληθωρισμού, ο κ. Ντράγκι προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει από τα επίπεδα του 2% το 2012.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε σημαντικά λόγω του PSI και πρόσθεσε: «η κεφαλαιακή ανεπάρκεια είναι προσωρινή κατάσταση μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση. Όσο πιο γρήγορα διατεθούν τα κεφάλαια στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο τόσο το καλύτερο». 

Keywords
Τυχαία Θέματα