Ναι στην παραμονή όχι στην σύμβαση

Την απόφαση του να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ τη νεα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά δεν αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση. «Εάν θέλει ο πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑΟΣ
θα μείνουν» υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφρης.Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την ταπείνωση της Ελλάδας, «ακόμα και αν πεινάω». Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».

Άσκησε δριμύτατη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο  έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.

«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα