Σύγκρουση Κουτρουμάνη – Τσίπρα στην Βουλή

Αντιπαράθεση στην Βουλή για το νέο μνημόνιο μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.
«Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη σήμερα, ώστε να υπάρξει υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ελάφρυνση του χρέους και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα», υπογράμμισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τις μειώσεις των μισθών.

«Καταφέραμε να μην είναι μέσα ο 13ος και 14ος μισθός και να παραμείνουν μέσα οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια. Αν δεν το είχαμε καταφέρει, θα είχαμε πολύ μεγάλη μείωση, βίαιη, σε όλους τους μισθούς, που θα έφθανε το 40%. Ξεκίνησε επίσης μια διαπραγμάτευση με το θέμα των συντάξεων, όπου υπήρχε στην ατζέντα ένα ποσό 2,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να καλύψουμε με μείωση των συντάξεων. Σαφώς υπάρχει μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά θα πρέπει να δείτε το αποτέλεσμα σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεστε. Εστιαστήκατε στις επικουρικές. Ο λαός καταλαβαίνει, όμως, ότι μειώνοντας τον βασικό μισθό μειώνουμε τους μισθούς -και αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των συντάξεων», αντέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλετε να πείτε εσείς τα συμφέροντα, θα τα πω εγώ: Είναι η τραπεζοκρατία, ο ΣΕΒ, εκείνοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στα κοινωνικά ερείπια της χώρας. Το μεγάλο έλλειμμα, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, να κοιτάξει στα μάτια τον Έλληνα και την Ελληνίδα και να διαπραγματευτεί με σθένος απέναντι σ' εκείνους που θέλουν την υποδούλωση της χώρας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και την Εργατική Εστία, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε πως «το θέμα δεν έχει κλείσει» και πρόσθεσε ότι «υπήρξε συζήτηση τις τελευταίες μέρες και θέση μας είναι πως δεν πρέπει να κλείσουν οι δύο αυτοί οργανισμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα