«Νέο σημείο εκκίνησης»

Ένα νέο σημείο εκκίνησης έχει δοθεί στην Ελλάδα με το δεύτερο πακέτο διάσωσης, προκειμένου να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την πληγείσα οικονομία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο CNBC.

Όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το credit event που κηρύχθηκε την Παρασκευή για την Ελλάδα, δεν είναι σημαντικό,

αντιμετωπίζοντας επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα θα καταλήξει να χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης, στην προσπάθειά της να ανταπεξέλθει στα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας.

«Το credit event και η ενεργοποίηση των CDS είναι κάτι εσωτερικό. Αυτό είναι ένα είδος dealing room μεταξύ των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Δεν είναι κάτι σημαντικό για εμάς στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε.

Ο Έλληνας υπουργός εμφανίστηκε ακόμη βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει καθολική συμμετοχή στη συμφωνία ανταλλαγής χρέους, την μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, μετά από την παράταση της προσφοράς μέχρι τις 23 Μαρτίου.

«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσφορά είναι μοναδική, είναι πολύ καλή και επικερδής. Πρόκειται για μια απολύτως εποικοδομητική πρόταση όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και από την πλευρά του επίσημου τομέα», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα εδώ είναι ότι η ελληνική οικονομία μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο θυσιών χρειάζεται κάτι, μια καλή κουβέντα, μια θετική ένδειξη».

Τόνισε ακόμη ότι τώρα, μετά από το PSI και μετά από την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος, «έχουμε ένα νέο σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η πρότασή μου στους ανθρώπους μας, να ανακτήσουμε τη θεσμική μας θέση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία διάσωσης ήταν ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η χώρα σε οικονομική υγεία. «Το πρώτο εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η αναγκαία ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσω της νέας επανακεφαλαιοποίησης μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».

Για πρώτη φορά, είμαστε στη θέση να παρουσιάσουμε ένα success story για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα